sunnuntai 19. lokakuuta 2014

KTT:n TOP-tehtävä 2 = Hävikki + Uusi TOP-paikka.

Karting Center

- Halusin hyödyntää mahdollisuutta kokeilla uusia työtapoja, -paikkoja,- metodeja, ylipäätään mahdollisuutta oppia uutta, joten vaihdoin työpaikkaa Karting Centeriin.
Ajoin 5 vuotta kilpaa Keski-Suomen alueella, välillä vähän kauempanakin joten itse laji on tuttua, sekä työtoverit. Olin myös ylä-asteella yhden tet- jakson Centerissä. Olen kovasti tykännyt olla tässä paikassa, pikkuhiljaa oppi tulee.. Suurin uusi asia on kassakoneen käyttö..


Hävikki

- Hävikkiä syntyy mm. kun radalla tapahtuu jotain odottamatonta; autoon tulee vika, tapahtuu kolari jolloin autolle/ratavalleille/kuskille sattuu jotain. Tätä pyritään estämään ratasääntöjen huolellisella läpikäynnillä ennen radalle lähtemistä, sekä autojen kunnon ja ratavalmiuden säännöllisillä tarkastuksilla.
- Kahvila/ravintola puolella hävikkiä syntyy mm. kun tavaraa tilataan/ostetaan liian paljon ja se menee vanhaksi: tätä tietysti pyritään estämään tapahtumasta, Astioiden ja keittiö välineiden hajoaminen.
- Varastaminen ja näpistys ovat tietysti hävikkiä,
- Yksityistilaisuuden odottamaton peruuntuminen, sen jälkeen kun tilaisuuteen on varauduttu mm. tarjoilujen osalta, sekä varattu aika on muilta asiakkailta pois.


1 kommentti:

  1. Onnea uuteen top-paikkaan!

    On ihan hyvä, että työssäoppimisen aikana tutustuisi eri tyyppisiin paikkoihin ja näkisi erilaisia työpaikkoja ja organisaatioita.

    Mikäli kaikki harjoittelut tekee yhdessä paikassa oppi sen paikan käytänteet todella hyvin, mutta luokkanne tilanteessa suosittelisin kuitenkin vaihtamaan paikkaa ainakin kerran.

    -Heini

    PS. kaipaisin runsaasti lisää päivityksiä blogiisi.

    VastaaPoista